LOKACIJA

Na širem prostoru Sv. Filip i Jakov i Rivijera su okruženi s četiri nacionalna parka (Plitvice, Paklenica, Krka i Kornati) i dva parka prirode (Telašćica i Vransko jezero).

Osim toga, blizina starih hrvatskih gradova (Nin, Zadar i Šibenik) pruža mogućnost svim gostima apartmanskog naselja da u poludnevnim i jednodnevnim izletima provedu nezaboravne trenutke svog odmora.

Vransko Jezero (30,7 km2) bogato je slatkovodnom ribom (šaran, som, jegulja), a ujedno je i ornitološki rezervat prirode. Samo osam kilometara udaljeno izletište za ribiče i ljubitelje prirode.

Kornati, obitelj od stotinjak otoka, školja i hridi, prostor je neizrecive ljepote što vibrira snagom iskona. Stoljetni trud naraštaja seljaka, stočara i ribara s otoka Murtera danas je vidljiv tek u pravilnim rasterima suhozida, rijetkim komadićima plodne zemlje i skromnim kamenim nastambama. Zaštićen kao nacionalni park, Kornati su kamenita oaza u kojoj tragači za ljepotama u divljem krajoliku nalaze osamu i nepatvorenu ideju Mediterana.

Rijeka Krka, u svom kratkom toku prema moru probija se kroz duboke kanjone nad kojima stražare ostaci srednjovjekovnih utvrda. Na svom putu Krka stvara brojne kaskade i slapove, od kojih je najpoznatiji Skradinski buk, najviša sedrena barijera u Europi, visoka 46 metara. Tu je i središte N. P. "Krka", po bogatstvu i posebnostima biljnih i životnjskih zajednica jednog od najvrednijih eko sustava u Europi.

Zadar, središte županije, petnaestak kilometara udaljen od Sv. Filipa i Jakova. Razgledajte stari dio grada na polutotoku, sa brojnim crkvama, palačama, muzejima i zidinama - od liburnskih cipusa i rimskog Foruma do starokršćanskog Sv. Donata i starohrvatske Sv. Nediljice.

Šibenik, grad prepoznatljiv po gotičko - renesansnoj katedrali Sv. Jakova, remek djelu hrvatskog i europskog graditeljstva, koja je zajedno sa starom gradskom jezgrom uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Knjižnica samostana Sv. Frane čuva bogatu zbirku prvotisaka i kodeksa.Suvremeni Šibenik desetljećima okuplja djecu svijeta na Međunarodnom dječjem festivalu.

LOKACIJE